Home   |  Message Board   |  Information   |  Classifieds   |  Features   |  Video
Sonar - Automatic or Manual Mode - Walleye Message Central
Walleye Message Central

Go Back   Walleye Message Central > Boats, Motors, Electronics and Trailers > Electronics

Reply
 
Thread Tools Display Modes
  #1  
Old 02-24-2012, 07:13 PM
MNLund's Avatar
MNLund MNLund is offline
Slot Fish
 
Join Date: Sep 2011
Location: Minnesota
Posts: 104
Default Sonar - Automatic or Manual Mode

How many of you use your sonar in 'automatic' vs 'manual' mode, and why? If in manual, any tips? I always heard to take off automatic but that was years ago and maybe the technology on the auto settings have improved.
Reply With Quote
Sponsored Links
Advertisement
 
  #2  
Old 02-24-2012, 09:26 PM
Chode2235 Chode2235 is offline
Wallhanger
 
Join Date: May 2010
Location: Saint Paul, MN
Posts: 791
Default auto

I usually fish mine on auto, both depth and sensitivity.

I run an HDS-5 with a map chip. I use the sonar to confirm the map chip, but most of the time I am fishing spots and not fish.
Reply With Quote
  #3  
Old 02-24-2012, 10:20 PM
TomP.'s Avatar
TomP. TomP. is online now
Wallhanger
 
Join Date: Mar 2007
Location: .
Posts: 1,268
Default

When I am searching I will always have my sensitivity up and adjust on the fly as depth changes. Once fishing I am in automatic mode.
Reply With Quote
Reply

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may post new threads
You may post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is Off
HTML code is Off

Forum Jump


All times are GMT -6. The time now is 06:17 PM.