Home   |  Message Board   |  Information   |  Classifieds   |  Features   |  Video  |  Boat Reviews  |  Boat DIY
Can a HDS 8 with Insight be Ethernet to another HDS 8 without Insight - Walleye Message Central
Walleye Message Central

Go Back   Walleye Message Central > Boats, Motors, Electronics and Trailers > Electronics

Reply
 
Thread Tools Display Modes
  #1  
Old 08-31-2012, 10:11 AM
fshrman-r72's Avatar
fshrman-r72 fshrman-r72 is offline
Wallhanger
 
Join Date: Mar 2003
Location: Appleton, WI.
Posts: 813
Default Can a HDS 8 with Insight be Ethernet to another HDS 8 without Insight

I have a HDS 8 with Insight and another HDS 8 without Insight. Can I receive Insight on the unit without it?
__________________
My Dad always said
"When everything else fails read the directions"
Reply With Quote
Sponsored Links
Advertisement
 
  #2  
Old 08-31-2012, 10:32 AM
mcbreth's Avatar
mcbreth mcbreth is offline
Keeper
 
Join Date: Mar 2010
Location: Winneconne, WI
Posts: 472
Default

I haven't been able to figure out how to do it on mine, if it is even possible...
Reply With Quote
  #3  
Old 08-31-2012, 10:58 AM
bloodman's Avatar
bloodman bloodman is online now
Wallhanger
 
Join Date: Aug 2008
Location: Belvidere, Il
Posts: 1,230
Default

Quote:
Originally Posted by fshrman-r72 View Post
I have a HDS 8 with Insight and another HDS 8 without Insight. Can I receive Insight on the unit without it?
No map sharing is possible from either hard drive or chips.
Reply With Quote
Sponsored Links
Advertisement
 
  #4  
Old 08-31-2012, 11:38 AM
Three Rivers Marine Three Rivers Marine is offline
Keeper
 
Join Date: Feb 2009
Posts: 288
Default

Quote:
Originally Posted by bloodman View Post
No map sharing is possible from either hard drive or chips.
bloodman is right. Unfortunately, you will need to get a seperate chip for each unit if you want them to read the exact same maps bud.
Reply With Quote
  #5  
Old 08-31-2012, 12:27 PM
fshrman-r72's Avatar
fshrman-r72 fshrman-r72 is offline
Wallhanger
 
Join Date: Mar 2003
Location: Appleton, WI.
Posts: 813
Default HDS 8 Sharing

O.K. so if one unit has Insight and the other the Basemap I can put my Hot Spots in the Basemap and be good to go. Then am I correct that all waypoints and trailes will be shared?
__________________
My Dad always said
"When everything else fails read the directions"
Reply With Quote
  #6  
Old 08-31-2012, 12:38 PM
Three Rivers Marine Three Rivers Marine is offline
Keeper
 
Join Date: Feb 2009
Posts: 288
Default

The ethernet cable will share sonar, trails, structure scan, and waypoints. If you put the Hotspots chip in the basemap unit, you will be good to go bud.

Keith
Reply With Quote
  #7  
Old 08-31-2012, 06:14 PM
fshrman-r72's Avatar
fshrman-r72 fshrman-r72 is offline
Wallhanger
 
Join Date: Mar 2003
Location: Appleton, WI.
Posts: 813
Default Thanks All

Thanks everyone for your help.
__________________
My Dad always said
"When everything else fails read the directions"
Reply With Quote
Reply

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may post new threads
You may post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is Off
HTML code is Off

Forum Jump


All times are GMT -6. The time now is 03:58 AM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.8
Copyright ©2000 - 2020, vBulletin Solutions, Inc.
vBulletin Security provided by vBSecurity v2.2.2 (Pro) - vBulletin Mods & Addons Copyright © 2020 DragonByte Technologies Ltd.