Home   |  Message Board   |  Information   |  Classifieds   |  Features   |  Video  |  Boat Reviews  |  Boat DIY
2001 2025 Lund Livewell Issue - Walleye Message Central
Walleye Message Central

Go Back   Walleye Message Central > Boats, Motors, Electronics and Trailers > Boats

Reply
 
Thread Tools Display Modes
  #1  
Old 05-19-2013, 02:18 PM
Striper's Avatar
Striper Striper is offline
Slot Fish
 
Join Date: Mar 2003
Location: Pittsburgh, Pa, United States.
Posts: 95
Default 2001 2025 Lund Livewell Issue

Hello guys
Yesterday while out on the water noticed that the livewell did not fill propertly (less than a 1/4 full). I tried the switch on console in the manual and auto position, could hear the water coming in(on the back left wall). Also moved valve from empty to fill and then to recirulate, "still did not hold water". Inside the livewell there is a pvc pipe in the middle of the two sceened outlets, directly across from the pvc pipe hole there is another hole with nothing in it(not sure what that hole is there for). I have 2 water supply inlets, one on the back left wall and the other directly in front of the main motor on the inside of the livewell wall " I've never had that one working and not sure how to use it. I also have 2 baitwells on the boat most of the time I use at least one (mainly the one in the back next to the livewell, the other is in the front of the drivers windshield). Would it be safe to say that one of the valves isn't holding or not shutting fully. Is there some way I can check these valve's, if so how can I get to them. Should both water inlets be feeding the tank at the same time. Could there be more than one pump feeding this system. Would really appreciate it if someone could explain this system to me. I'm not sure if I'm using it right, even the pvc pipe in the livewell could be wrong.
Thanks in advance
Reply With Quote
Sponsored Links
Advertisement
 
  #2  
Old 05-19-2013, 08:42 PM
T Mac's Avatar
T Mac T Mac is offline
Wallhanger
 
Join Date: May 2004
Location: Broadwater County, Montana.
Posts: 9,684
Default

I'm not exactly clear after reading, but it sounds as if you do not have the plug in the livewell drain.
Reply With Quote
  #3  
Old 05-19-2013, 08:59 PM
Striper's Avatar
Striper Striper is offline
Slot Fish
 
Join Date: Mar 2003
Location: Pittsburgh, Pa, United States.
Posts: 95
Default

The only other outlet is straight across from the pvc pipe, should there be a plug in that hole
Reply With Quote
Sponsored Links
Advertisement
 
  #4  
Old 05-20-2013, 11:21 AM
Spendit Spendit is offline
Keeper
 
Join Date: Jun 2008
Location: The "Middleville" Michigan
Posts: 411
Default

The one open hole is probably the overflow outlet. Assure you live well drain plug is in tight - fill it at home with a hose and watch for water to come out the back of the boat (thus a leak that could be: a crack in live well, the drain plug is not tight or a fill fitting is loose.....
Reply With Quote
  #5  
Old 05-20-2013, 08:53 PM
Striper's Avatar
Striper Striper is offline
Slot Fish
 
Join Date: Mar 2003
Location: Pittsburgh, Pa, United States.
Posts: 95
Default

Thanks Spendit that sounds like its worth a try.
Reply With Quote
Reply

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may post new threads
You may post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is Off
HTML code is Off

Forum Jump


All times are GMT -6. The time now is 03:35 AM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.8
Copyright ©2000 - 2020, vBulletin Solutions, Inc.
vBulletin Security provided by vBSecurity v2.2.2 (Pro) - vBulletin Mods & Addons Copyright © 2020 DragonByte Technologies Ltd.